Államalapító Szent István ünnepe és Pilgersdorf

Augusztus 20.-án az Államalapító Szent István ünnepén tartott rendezvény részeként, teltházas ünnepi koncertet adott zenekarunk a Jurisics-vár belső udvarán. A rendezvényről képeket a következő linken talál:  Augusztus 20

Augusztus 26.-án a pilgersdorfi fúvószenekar vendégei voltunk, ahol könnyed muzsikával szórakoztattuk a megjelent közönséget.

Elmúlt időszak eseményei

Augusztus 4.-én az Ostromnapok rendezvénysorozat keretében meneteltünk a város utcáin, majd este 8 órától adtunk hangulatos koncertet a Jurisics téren.Képek a rendezvényről!

Augusztus 3.-án egész estés műsorral szórakoztattuk a mannersdorfi közönséget.

Július 28.-án 2 fellépést is teljesített együttesünk, először a kőszegdoroszlói falunapon, majd a Hétforrás pikniken léptünk fel.

Premier térzene és Lukácsházi falunap

Csütörtökön (07.12) a várszínházi premier alkalmából adtunk térzenét a Jurisics téren. Az eseményről képeket a következő linkeken talál:

https://www.vaol.hu/galeria/koszegi-fuvoskoncert/

https://photos.google.com/

Szombaton (07.14) a Lukácsházi falunapon vettünk részt, ahol egy rövid show-t adtunk. A koncert végeztével a közönség többszöri visszatapsolással köszönte meg zenekarunk produkcióját.

Dunasziget és Balatonfüred

Zenekarunk június 16.-án Dunaszigetre látogatott, ahol a helyi Dunaszigeti Mórvető Kulturális és Hagyományőrző Fesztivál vendégei voltunk. Az egész napos rendezvényen menetzenével, délutáni térzenével és esti show műsorral igyekeztünk szórakoztatni a közönséget. A közönség reakciójából úgy tűnt ez sikerült is :)

Június 30.-án A Balatonfüredi Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál résztvevői voltunk. Egy kellemes napot töltöttünk a Füreden, ahol másik 5 fúvószenekarral együtt szórakoztattuk a közönséget. A fesztiválról egy összefoglaló látható a következő videóban:

Szőlő jövésnek könyve és ébresztő május elsején

Zenekarunk 2 fellépést teljesített a Tavaszi hangverseny óta eltelt rövid idő alatt.

Április 24.-én a szőlőhajtások bemutatása alkalmából rendezett ünnepségen vettünk részt, erről képeket a következő linken talál:

Szőlő jövésnek könyve Képek

Május 1.-én pedig a hagyományos ébresztő muzsikával kedveskedtünk a város lakóinak. Képek a galériában és a Linkre kattintva érhetőek el.

Tavaszi Hangverseny 2018

Tisztelt Látogató!

Zenekarunk 2018.04.21.-én este 19:00-tól tartotta Tavaszi Hangversenyét. Nagy öröm számunkra, hogy ismét telt házas koncertet tarthattunk és ennyien megtiszteltek minket részvételükkel. Reméljük, hogy egy kellemes szombat estét töltöttek velünk és élvezték a koncert minden pillanatát!

A koncertről fotókat a következő linkre kattintva talál:

Tavaszi Hangverseny 2018 Képek

(További képek találhatóak még a Facebook oldalunkon)

KVF

Tavaszi Hangverseny 2018

30594350_1882723535119393_6068089362413780992_o

KŐSZEG VÁROS KONCERT FÚVÓSZENEKARA
tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a 2018. április 21-én, szombaton 19.00 órakor a Jurisics vár lovagtermében megrendezésre kerülő TAVASZI HANGVERSENYRE.

Vezényel: Szilágyi Miklós karnagy

Belépőjegy ára: 1.000.-, mely a korlátozott darabszám miatt csak elővételben vásárolható a zenekar tagjainál, illetve a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház irodájában (9730 Kőszeg, Rajnis utca 9., tel.: 94/360-113, bakos@koszeg.hu).
Köszönjük, hogy jegyvásárlásával támogatja a Kőszeg Fúvószenekaráért Alapítványt.

Műsor:
Erkel Ferenc: Hunyadi nyitány (hangszerelte: Farkas Antal)
James L. Hosey: Persis
Henk van Lijnschooten: Overture 2000
George Gershwin: Cuban Overture (hangszerelte: Martin Koekelkoren)
Ed Huckeby: Overture to a New Millenium
Alfred Reed: The Hounds of Spring
Jacob de Haan: Ross Roy
Kees Vlak: New York Overture

Az elmúlt időszak eseményei

Tisztelt Látogató!

Zenekarunk 3 fellépést teljesített az elmúlt időszakban:

– Részt vettünk a város által szervezett március 15.-i megemlékezésen. (2018.03.14)

– 2018.03.23-án játszhattunk az Interpret Europe konferencián résztvevőknek, erről képeket a Galériában (vagy a linkre kattintva) tekinthet meg.

-2018.03.25-én a Bach mindenkinek országos fesztivál keretein belül hallgathatta meg az érdeklődő közönség rövid kis koncertünket, amelynek helyszínét az evangélikus templom adta.
A koncerten a következő művek hangzottak el:
1. Ted Huggens: Új barokk szvit
2. J.S. Bach: Air
3. J.S. Bach: D-moll toccata

Zenetábor – Fúvós és ütős növendékeknek

Felhívás

Tisztelt Szülők,
Kedves Ifjú Zenészek!

Az idén először, hagyományteremtő céllal kerül megrendezésre nyári zenekaros táborunk, melynek időpontja 2018. 06. 18-22. (hétfő-péntek, 8:00-tól).

A részvételi díj, a jelentkezők számától függően 10.000 – 15.000 Ft/fő, amely magában foglal napi egy meleg étkezést (ebéd), valamint egy bécsi és/vagy egy győri kirándulást, melynek keretében meglátogatjuk a Zeneházát és remélhetőleg betekintést nyerhetünk egy profi, egyetemi fúvószenekar munkájába is.

A tábor csak akkor tud elindulni és működni, ha a létszám nem csak megfelelő, de alkalmas egy zenekar összeállításához is, így minden olyan fúvós és/vagy ütőhangszeren tanuló növendék jelentkezését várjuk, akik már legalább 2 éve játszanak hangszerükön.

A jelentkezéssel együtt kérjük 5.000 Ft előleg befizetését is. A fennmaradó összeget a tábor első napján kell majd fizetni, mivel a pontos összeg a jelentkezők végleges létszámától függ.
A felmerülő kérdésekre szívesen válaszolunk az alábbi elérhetőségeken.

Jelentkezni az ifjuzenekar@gmail.com, gasztonyi.eszter@gmail.com e-mail címeken, a +36305747987 (Szilágyiné Gasztonyi Eszter) telefonszámon, illetve az alábbi jelentkezési lap kitöltésével személyesen a próbákon (péntekenként 17:30-19:00 Kőszeg, Petőfi tér 23.) és a Kelcz-Adelffy u. 5. szám alatt lehet.

A JELENTKEZÉSI LAP letölthető ITT !

Jelentkezési határidő: 2018. május 7. (hétfő)
Várjuk minden kedves növendék jelentkezését!

Üdvözlettel:

Szilágyi Miklós                           Szilágyiné Gasztonyi Eszter
karnagy