A Közösségek Hete – Kőszeg Város Fúvószenekara

A Közösségek Hete alkalmából meghirdetett „Így is összetartozunk!” akcióhoz érkezett szöveg – Kőszeg Város Koncertfúvószenekara.
Nem sok zenész mondhatja el magáról, hogy ilyen festői szépségű város történelmi épületei között muzsikálhat. De több esetben merészkedtünk „feljebb” és muzsikáltunk a gyönyörű Kőszegi-hegység több pontján. Ezek a helyszínek meg is fűszerezik a zenénket, hiszen a közönség a hangzás mellett egy önmagában is elragadó látványban részesül.

Mindig nagy becsben tartjuk Kőszeg zeneszerető közönségét. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen bárhol a városban megszólal a zenekar, perceken belül összejönnek az emberek és sokan hallgatnak minket. De nem csak hallgatnak, hanem tapsolnak is. A Szüretkor hozzánk érkező vendégzenekarok többek között ezért is szeretnek fellépni nálunk, hisz tudják, hogy Kőszegen a jó zenének mindig van közönsége és jutalma. Ehhez az is hozzájárult, hogy az elmúlt közel 155 évben mindig újabb ötletekkel és igényes műsorral szolgálta ki zenekarunk a nagyérdeműt.

Zenekarunkat igazi közösségnek, akár családnak is nevezhetjük. Vannak kimondottan zenész családok a zenekaron belül, melyeknek olykor több generációja is képviselteti magát a muzsikusok között. A fúvószenekar tagsága összetett. Együtt zenél a még általános iskolás diák, a felnőtt életét elindító ifjú és a nyugdíjas korú tapasztalt zenész. De más megközelítésből az orvos, a vállalkozó, a mérnök, a szakács, a pék, a kertész, a tanuló, a tanár is közösen szólaltatja meg a művet, a karnagy kézmozdulatait követve. A közösen megélt élmények kovácsolnak minket igazi közösséggé, hiszen nem csak a próbákon és fellépéseken találkoznak a zenészek és családjaik, hanem baráti összejöveteleken, közös sportolás, kirándulás alkalmával, esküvőn, születésnapon és néha sajnos temetésen is. Bármikor számíthatunk egymásra.

Közösségünk Kőszeg színes kulturális életének egyik meghatározó szereplője. Szinte nincs kőszegi rendezvény, ahol ne hallhatna, láthatna minket a város apraja-nagyja. A fúvószenei közösségünk része az ifjúsági fúvószenekar és a Kőszegi tornyosok együttese is. A hagyományokat ápolva és tisztelve olyan rendezvények szervezői és/vagy résztvevői vagyunk, melyek olykor már több évtizedes múltra tekintenek vissza a városban. A megújulás fontosságát, a saját és közönségünk igényeit szem előtt tartva mindig újabb zenékkel, ötletekkel rukkolunk elő. A kijárási korlátozás eredményezte legújabb felvételünk, mely a következő linken tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=kD7rU8qt-ms

Kőszeg Város Koncertfúvószenekara nem csak határainkon belül, de az országot sokszor elhagyva képviseli Kőszeg városát és Magyarországot zenéjével és összetartó, jó közösségével.

Kőszegi fúvószenésznek lenni nem csupán jó, annál sokkal több…


Németh Balázs elnök

Megosztás

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email