TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00365

Kedvezményezett neve: Kőszeg Fúvószenekaráért Alapítvány

Támogatási szerződés száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00365

Projekt címe: Fúvósok városa – Fúvószenekari találkozók Kőszeg városában

Projekt időtartama: 2019.08.26 – 2020.08.26

Támogatás összege: 2.207.000,-

Támogatás mértéke: 100 %

 

A projekt tartalma:

Kőszeg városában gazdag hagyománya van a fúvószenének. A város identitásához és örökségéhez évszázadok óta szorosan kapcsolódnak a zenészek: a toronyzene több évszázados hagyománya, Kőszeg Város Fúvószenekarának 150 éves története, valamint a városban megrendezésre kerülő fúvóstalálkozók több évtizedes múltja mind nagy hatással volt és van a város jelenére, közösségi életére.

Kőszeg Város Fúvószenekara működése során mindig is törekedett arra, hogy a rendezvényeit a lehető legszélesebb kör számára elérhetővé tegye: saját szervezésű rendezvényeink hagyományosan díjmentesen látogathatók. Fúvószenekari találkozóink a viszonosság elvén tudnak megvalósulni: szívesen ellátogatunk partnerzenekarainkhoz, akik úgyszintén örömmel fogadják meghívásunkat. Sok civil szervezettel ez az együttműködés szintén több évtizedes hagyománnyal bír.

Projektünk keretében két fúvószenekari találkozót kívánunk megvalósítani, partnerzenekaraink részvételével. Ezekkel a szabadtéri rendezvényekkel tudjuk a zenekar tagjain túl a széles nyilvánosságot elérni a kulturális programjainkkal.

A projekt legfontosabb célja az, hogy a két megvalósuló ingyenes, mindenki számára nyitott rendezvény segítségével erősítsük a város kulturális örökségét, és a lehető legszélesebb kör számára tegyük elérhetővé a fúvószenét.

 

Tervezett tevékenységek:

I. Végvári Fúvószenekari Találkozó (2019.08.30-2019.09.01)

A rendezvény a tradicionális magyar fúvószene köré szerveződne: a meghívott zenekarok olyan városok, elsősorban olyan települések zenekarai lennének, melyek a történelem során kivették részüket a végvári harcokból. A rendezvény mindenki számára elérhető, szabadon látogatható lenne, s célja a közönség megismertetése a fúvószene tradícionális műfajaival.

II. Kőszegi Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó (2019.09.27-2019.09.29)

A három napos fúvószenekari találkozó programja péntek este fúvósszerenáddal indul. Szombaton délelőtt a részvevő zenekarokat fogadja és köszönti Kőszeg Város Fúvószenekara a város Fő terén. Délután felvonulással folytatódik a program, majd térzenékkel és fúvós show-val zárul a nap. A vasárnap délelőtti térzenék zárják a hétvégét és a rendezvényt.